Omgeving van Torremolinos

De populairste badplaats aan de Spaanse Costa’s is zonder twijfel Torremolinos. Dit kom mede door de zon, heerlijke eten en vriendelijke inwoners met volop gezelligheid die er heerst. Er is voldoende in de omgeving van Torremolinos te ondernemen. Van prachtige bezienswaardigheden tot prachtige wandelroutes . Attracties voor groot en klein, of lekker genieten in Aqualand Torremolinos. Genoeg mogelijkheden dus!

Sunview Park - Tokkelbaan

In Sunview Park komen natuur, de bevoorrechte enclave tussen zee en bergen, avontuur en zonlicht samen om u een unieke ervaring te laten beleven vanuit vogelperspectief.

Het vertrekstation bevindt zich op de top van een heuvel met een spectaculair uitzicht over de hele kust van Malaga en de pre-coastal bergen.

Klik hier voor meer informatie

Mijas - Het witte dorp

Het biedt de reiziger het contrast tussen het traditionele beeld van deze landen en de aanpassing aan onze tijd, zonder de essentie te verliezen. De wandeling door witgekalkte hoeken, de patio’s, de tuinen, de kluizen… de stad behoudt het ontspannen ritme en de charme van weleer, beschut door de bergen en met uitzicht op het landschap en de zee.

Wij nodigen u uit om de oude stad en zijn meest interessante plekken te verkennen.

Mijas Pueblo heeft de typische fysionomie van een Andalusisch wit dorp, het strekt zich uit door de hellingen van de bergen, met zijn witte huizen in levendig contrast met het groen van de pijnbomen, en biedt een prachtig beeld van de mooiste aan de kust.

Klik hier voor meer informatie

Mijas-town-white-village
caminito del rey

Caminito del Rey - Prachtige wandelroute

Het is in deze omgeving dat sinds de 19e en 20e eeuw een reeks spoorweg- en waterkrachtinfrastructuren is gevestigd, die de ruggengraat vormen voor de verbindingen en het wegennet dat we in de 21e eeuw hebben geërfd.

Door de Junta de Andalucía uitgeroepen tot natuurgebied in 1989, was het al in 1987 geclassificeerd als een speciale beschermingszone voor vogels (ZEPA) en sinds 2006 maakt het deel uit van het Andalusië-Marokko Mediterraan Intercontinentaal Biosfeerreservaat. de lijst van gebieden van communautair belang van de mediterrane biogeografische regio.

Klik hier voor meer informatie

De 5 must sees bezienswaardigheden van Torremolinos:

Het oude centrum Het centrum van Torremolinos leeft 365 dagen per jaar. De straten, vol winkels en restaurants, zijn perfect om te ontdekken hoe traditie en moderniteit samenkomen in deze stad aan de westelijke oever van de baai van Malaga.

Paseo Maritimo Wandelen langs de Paseo Maritimo is altijd een genot, zoveel om te zien, zoveel om in je op te nemen en zoveel om van te genieten. Een grote uitgestrektheid van stranden, de prachtige Middellandse Zee en de ontelbare barretjes aan het strand.

Parque la Batería zijn de longen van de stad, met meerdere mogelijkheden voor ontspanning en plezier
Het Battery Park is, met zijn bevoorrechte ligging met uitzicht op de zee, de longen van Torremolinos. De perfecte plek om je los te koppelen en te genieten van het natuur zonder de stad te verlaten. Gelegen ten noorden van La Carihuela en naast de treinhalte Montemar Alto , heeft La Bateria Park meer dan 74.000 vierkante meter voor vrije tijd, sport en familieplezier. Het heeft meer dan duizend bomen, van 25 verschillende soorten.

Molino del Batán ligt aan de poorten van het natuurpark Alto Tajo, in een unieke en bevoorrechte natuurlijke omgeving. Meer specifiek in Molina de Aragón, een historisch-artistiek complex, dat een groot cultureel erfgoed biedt, variërend van het kasteel-fort of de Joodse wijk tot de ontelbare kerken, kluizenaarshuizen, paleizen en herenhuizen in dezelfde stad of haar omgeving.

Casa de los Navajas Als je door het Bajondillo-gebied loopt, zul je verrast worden door dit paleis in neo-mudejar stijl dat opvalt tussen de architectuur van Torremolinos. Dit unieke gebouw, gebouwd in 1925, was eigendom van de familie Luque-Navajas en was verbonden met de suikerriethandel op het land dat nu deel uitmaakt van de luchthaven Pablo Ruiz Picasso in Malaga. In die tijd was het een van de meest vruchtbare industrieën, in opkomst omdat deze landen werden geïrrigeerd met het water dat uit de bronnen van Torremolinos kwam.